donderdag 21 april 2011

3 superdrukke dagen!

De 3 afgelopen dagen waren super super superdruk! Dinsdag gingen we naar de Kairos Primary School om onze vragenlijsten en interviews af te nemen bij de leerlingen en leerkrachten en natuurlijk ook het lesverloop te observeren. Toen we vertrokken waren we wat gespannen, maar al bij al verliep het vlot. We bezochten 6 verschillende klassen, 3 keer een 6de graad en 3 keer een 7de graad. Nog nooit zoveel Afrikaans en Xhosa gehoord! Woensdag was Sakumlandela Primary School dan aan de beurt. Daar kregen we de kans om naar een  6de graadsklas en een 7de graadsklas te gaan.
Gisterenavond werden we uit eten gevraagd door Larry Pokpas, hij is de rechterhand van de rector van ‘University of Western Cape’. We gingen naar het ‘African CafĂ©’ waar we verschillende specialiteiten uit de Afrikaanse keuken werden voorgeschoteld. Heeeeeeeeeeeeerlijk! Het geheel werd opgeluisterd door zingende en dansende serveuses. Supergezellig! Na het eten kon iedereen geschminkt worden in typische Afrikaanse kleuren.
Vandaag bezochten we een derde en nieuwe school in Klapmuts. Deze school staat op het punt te verhuizen naar een nieuw gebouw waar nu de laatste hand aan gelegd wordt. We werden zeer goed ontvangen en na een korte voorstelling kregen we een rondleiding in het nieuwe, luxueuze schoolgebouw. De ruimtes laten toe om alle elektronische apparaten zoals computers, beamers en dergelijke te gebruiken, er is zelfs plaats voor een ruime bibliotheek. Spijtig genoeg kan de school dit materiaal nog niet aankopen. We konden op bezoek in verschillende klassen, waar we de spreekpoppen van Kwinten konden uittesten, de kinderen waren laaiend enthousiast (filmpje komt later wel eens op youtube). Zeker de kleuters, die dachten dat de poppen echt waren! Omdat in deze school enkel in Afrikaans wordt onderwezen, komt de school niet in aanmerking voor onze onderzoeksopdracht. Er wordt namelijk geen switch gemaakt van de moedertaal naar Engels. Toch is deze school vooruitstrevend en gaat ze op zoek naar een betere leersituatie voor de Zuid-Afrikaanse kinderen.
Nu zit Steven, terwijl Elise en Kim in de keuken aan het werk zijn, op het terras van Winston. We zijn namelijk bezig met de voorbereidingen van de ‘braai’ (lees barbecue) die onze lieve gids voor ons organiseert! Straks komen de andere leden van de studiereis langs en zullen we lekker eten! Maar daarover meer in de volgende update van deze blog.

1 opmerking:

  1. Jullie zijn bijna terug thuis! Jullie vinden dat wss niet zo leuk, maar ik kijk al uit naar jullie verhalen!

    Vele groeten!
    XX

    BeantwoordenVerwijderen