zaterdag 16 april 2011

Cape Point

Over vrijdag valt er niet veel te vertellen. We werkten in de B&B aan onze vragenlijsten, interviews en observatieleidraad. Natuurlijk afgewisseld met een spelletje 'saboteur' of  'Machiavelli' en een plons in het superfrisse zwembad. De wind is hier ondertussen toegenomen en we moeten opletten dat de verschillende kaarten niet gaan vliegen.
Vandaag, zaterdag, gingen we er weer op uit. We bezochten de Reading Club van Delft in Leiden Avenue. Het was voor ons allemaal een leuke ervaring waarbij we in contact kwamen met een aantal Zuid-Afrikaanse kinderen. Samen speelden we enkele spelletjes in afwisseling met enkele liedjes. Daarna konden we enkele kinderen begeleiden bij het (voor)lezen van een boekje.
Deze middag was het tijd voor de eerste toeristische activiteit van deze reis. We waren van plan naar Robbeneiland, het eiland waar Mandela gevangen zat, te trekken per boot. Jammergenoeg vielen onze plannen in het water door de hevige wind, de boot kon niet meer uitvaren. Hopelijk lukt het morgen wel. We besloten verder te rijden naar Cape Point, nabij Kaap de Goede Hoop. Windston gidste ons om de Table Mountain heen naar het meest zuidelijke gebied van Kaapstad. We kregen de kans om zeer mooie foto's te nemen. Hieronder een selectie van die foto's met wat bijhorende commentaar.

Zware beklimmingen om een mooi uitzicht over de Houtbaai te krijgen!  
Het gezellige trio met de Houtbaai op de achtergrond. 
Onze auto's werden beklommen door meerder bavianen.
'Baboons are dangerous'
Het organiserende trio net voor de beklimming van Cape Point, let op de winderige setting!
v.l.n.r.: professor Piet Vanden Abeele, zijn vrouw Paula Loeckx en professor Geraldine Clarebout
Op Cape Point zelf, een strijd tegen de wind die ons van de berg dreigde te blazen! 
De grote vlucht van de pinguïns, met hulp van gids Winston! Hij had er niets beter opgevonden dan het hek voor de waggelende vogels open te houden. Deze pinguins vertoefden niet ver van Cape Point, we maakten  er een tussenstop op weg naar de B&B.

3 opmerkingen:

  1. Tof dat t jullie lukt om de blog zo up to date te houden... en met de foto's erbij is t precies of we zijn een klein stukje bij jullie. Zo kunnen we met eigen ogen zien dat alles goed gaat met jullie ! Nog veel werk- en ander plezier ! (PS. KIM: Mama mag wss dinsdag of woensdag nà Pasen naar huis - Dikke zoen Papa en Audrey)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Kim, je voelde je zeker in je nopjes toen je met die kindjes kon spelen en verhaaltjes kon lezen met hen! Klinkt zalig! Geniet ervan! XX

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ziet er een leuke uitstap uit! Hah, die bavianen, echt grappig en zo zie je dat er inderdaad massaal veel wind was! Groetjes

    BeantwoordenVerwijderen