dinsdag 5 april 2011

Zondag is het zover!

Zondag stijgen wij om 19u05 op in Zaventem voor één van de grootste avonturen van ons leven. We nemen er het vliegtuig naar München richting Zuid-Afrika.

Tijdens deze studiereis gaan wij de townships, dit zijn getto's, rondom Kaapstad en Stellenbosch bezoeken om er de huidige problemen in het lager onderwijs te bestuderen. Het is namelijk zo dat leerlingen vanaf de 4de graad (voor ons 4de leerjaar) volledig onderwezen worden in het Engels. In de derde graad worden de leerlingen tot op heden te weinig voorbereid om deze overstap probleemloos te kunnen maken. Bijgevolg zijn er heel wat problemen in de vierde graad. Naast problemen met het begrijpen van Engels, zijn er problemen met het leren van de inhoud omdat de leerlingen simpelweg niet begrijpen wat de leerkracht vertelt.

Voor onze 'Integrerende OnderzoeksOpdracht' (IOO of simpelweg JOJO) kregen wij de kans om voor het project van professor Piet Vanden Abeele en zijn vrouw Paula Loeckx de huidige problematiek in Zuid-Afrika te bestuderen. Daarnaast werd ons gevraagd om suggesties te formuleren waarmee men de problemen kan oplossen. Wij onderzoeken daarom de mogelijkheden van immersief onderwijs en mobiel leren.

Op deze blog houden we jullie alvast op de hoogte van ons doen en laten in Zuid-Afrika. We hopen hier dagelijks verslag uit te kunnen brengen van onze ervaringen in het land van de vuvuzela's.

2 opmerkingen:

  1. Stiekem toch wel wat jaloers dat jullie mogen gaan, maar daarom niet minder: heel veel succes en plezier. Maak er met z'n allen een fantastische ervaring van en laat ons gerust wegdromen bij wat foto's.

    BeantwoordenVerwijderen